Hortensia’s bevroren? Zo red je jouw hortensia’s

Hortensia’s vormen een aanwinst in elke tuin door hun uitbundige en langdurige bloei. Maar juist die bloeiwijze is een reden dat deze plant al vroeg in het seizoen begint met de voorbereidingen. Dat wil zeggen dat je al snel in het voorjaar de knoppen ziet groeien in de hortensia’s. Maar juist die snelle ontwikkeling maakt de plant zeer gevoelig voor vorstschade. Je moet in deze periode dan ook extra aandacht schenken aan de hortensia’s. Zitten er knoppen in de plant en wordt er nachtvorst voorspeld? Planten die in de volle grond staan moeten dan afgedekt worden met vliesdoek. Staan de planten in potten, dan is een vorstvrije plek een noodzaak.

Hortensia bevroren en wat nu?
Als jij je hortensia wil redden, is het belangrijk dat je begint met een goede en uitgebreide inspectie van de plant. De hortensia wordt bruin? Dan is dat nog geen reden tot paniek. De hortensia krijgt bruine bladeren, omdat de plant is geschrokken van de lage temperaturen en daarop reageert om zichzelf te beschermen. De bruine bladeren hoef je niet te verwijderen als de hortensia zichzelf lijkt te kunnen herstellen. Zijn of ontstaan er echter zwarte bladeren en of takken, dan zijn die delen van de plant helaas niet meer te redden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Postmus’ vloertegels: Een revolutie in buitenruimtes

De Nederlandse bedrijf Postmus, gevestigd in Nijmegen, heeft een revolutie veroorzaakt in de buitenruimtes met hun innovatieve vloertegels. Deze tegels…

Lentebloemenpracht: Combineer voorjaarsbollen en Narcissen

De lentekriebels zijn weer begonnen! De zon schijnt, het weer wordt steeds warmer en buiten is alles in bloei. Met…

Welke Loungeset past het beste bij mijn tuin?

Als je op zoek bent naar een manier om je tuin of terras aan te kleden, dan is het kiezen…

Plaatsing tips Hedera Hibernica

De Hedera Hibernica is een grootbladige klimop soort. Deze glanzende groene bladeren blijven ook in de winter aan de plant.…