0
  • Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.
5 feb

A Tribute to Cazal

Cazal behoort tot de meest legendarische en iconische brillenmerken. De helaas te vroeg overleden ontwerper Cari Zalloni creƫerde een geheel eigen handschrift dat nog altijd tot zeer herkenbare ontwerpen leidt. Het merk werd wereldwijd bekend toen het voor rappers en hiphoppers een onmisbaar onderdeel van hun identiteit werd. Dat leidde hier en daar zelfs tot excessen. Het verhaal gaat dat er zelfs ooit iemand vermoord is en beroofd van zijn Cazal zonnebril.

Waar of niet het merk heeft nog altijd een cultstatus en maakt die ook ten volle waar. De stoere modellen zijn vaak gekopieerd maar niets kwam ooit zelfs maar in de buurt van het origineel. Nog altijd zijn de LEGENDS favoriet bij artiesten en andere creatieve geesten die met hun bril en zonnebril graag een statement maken. Dat Cazal iets met muziek heeft blijkt ook wel uit het feit dat het merk op de covers van een groot aantal albums terug te vinden is. Naast nieuwe ontwerpen lanceert Cazal ook regelmatig remakes van de populairste modellen die ook nu nog niets aan zeggingskracht en actualiteit ingeboet hebben.

Rilan Ramhane, de charismatische frontman van de Nederlandse band Rilan and the Bombardiers is al jaren fan van Cazal. Dus toen hij en zijn band het afgelopen jaar hun eerste album lanceerden was dat een prachtige gelegenheid voor een bijzondere fotoshoot. Topfotograaf John Janssen maakte er iets bijzonders van!

Cazal en New York passen ook naadloos bij elkaar en hebben samen een lange geschiedenis. De stad mocht dan ook niet ontbreken in deze unieke TRIBUTE. Het resultaat is een prachtige fotoshoot tegen het vallen van de avond in het decor van een stad die wacht wat de nacht deze keer gaat brengen.

ROLFF Spectacles: Hout en handgemaakt

LEES ARTIKEL

Yuniku staat voor "uniek"

LEES ARTIKEL