0
  • Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Brillenglazen

Kies uw favoriete brillen en kom langs in onze winkel voor advies

Brillenglazen vrijwel altijd
van kunststof en niet meer van glas

Brillenglazenfabrikanten investeren jaarlijks aanzienlijke bedragen in research en development. Onze kennis van het oog neemt toe en daarmee ook de mogelijkheden om uw zicht te maximaliseren. Kwaliteit en draag- en kijkcomfort zijn bovendien sterk verbeterd.

De afgelopen jaren zien we vooral een toename in brillenglazen voor meer specifieke toepassingen en meer aandacht voor de bescherming van uw ogen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zonder volledig te kunnen of willen zijn zetten we een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje.

Materiaal

Brillenglazen zijn tegenwoordig vrijwel altijd van kunststof en dus niet meer van echt glas. Het grote voordeel van kunststof is dat het veel lichter is en dankzij innovaties doet het in kwaliteit niet of nauwelijks meer onder voor echt glas. Desalniettemin bestaan minerale glazen nog altijd. Vooral bij zonneglazen worden ze soms nog wel toegepast.

Eenvoudige brillenglazen

Daarmee bedoelen we glazen die òf de sterkte voor veraf òf die voor dichtbij corrigeren. De vaak genoemde index van bijvoorbeeld 1.5 of 1.6 of hoger geeft een indicatie van de dikte van de glazen en daarmee van het gewicht. Zeker bij een groter montuur is een hogere index aan te bevelen omdat het glas dan niet alleen lichter is maar ook veel dunner geslepen kan worden wat esthetisch gezien natuurlijk de voorkeur heeft.

Multifocale brillenglazen

Multifocale brillenglazen zorgen voor een helder zicht in de verte maar ook op leesafstand. Anders dan vroeger gaat de overgang van veraf naar dichtbij zo geleidelijk dat u er niets van merkt en zonder problemen op alle afstanden haarscherp ziet. Juist bij deze brillenglazen is er de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt. De designs zijn aangepast aan de nieuwste inzichten en ook bij deze glazen zorgt een hogere index voor een mooi dun en licht glas dat wij perfect in uw nieuwe montuur monteren.

Officeglazen

Ons kijkgedrag is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Dankzij computers, tablets en smartphones kijken we veel meer op korte afstand dan vroeger. Traditionele multifocale brillenglazen zijn niet altijd ideaal voor iemand die veel achter zijn computer zit en zowel beeldscherm als toetsenbord haarscherp wil zien. Bij office glazen slijpen we de diverse verschillende kijkafstanden zo in dat u comfortabel en ontspannen achter uw computer kunt zitten en uw hoofd niet in onnatuurlijke houdingen hoeft te draaien. Dat laatste leidt namelijk vaak tot nek- en rugklachten en veroorzaakt onnodige vermoeidheid en hoofdpijn. Kijkafstand en kijkrichting worden door onze specialisten zorgvuldig en individueel bepaald en perfect op uw werksituatie afgestemd.

Digital support

Onze computers, smartphones en tablets hebben ons kijkgedrag drastisch veranderd. Doordat we nu veel meer dan vroeger op korte afstand kijken, worden onze ogen veel zwaarder belast.

We accommoderen veel meer dan voorheen. Om die accommodatie een beetje te ondersteunen zijn er speciale brillenglazen ontwikkeld. Ze verminderen de digitale oogstress die zich vaak uit in geïrriteerde ogen, wazig zicht en zelfs hoofdpijn. Heel handig voor jongere brildragers die veel met beeldschermen werken.

Bescherming tegen UV-straling

Alle brillenglazen die wij verkopen beschermen uw ogen tegen schadelijke UV-straling en dat is geen overbodige luxe want die straling kan op termijn voor veel nare complicaties zorgen. In feite zou iedereen daarom buitenshuis een bril of zonnebril moeten dragen. Op zonnige dagen is het ook voor brildragers verstandig en prettig de standaard bril te verwisselen voor een goede zonnebril met glazen op sterkte. Die glazen kunnen in iedere gewenste sterkte geleverd worden. Bovendien heeft u keuze uit een groot aantal zonneglazen in verschillende kleuren en al of niet met extra’s zoals een polarisatiefilter.

Bescherming tegen blauw licht

Digitale apparatuur straalt via beeldschermen blauw licht uit dat de neiging heeft ons dag-nachtritme te verstoren. Te veel blauw licht en te weinig dagelijks zonlicht zijn schadelijk voor onze ogen. Onze brillenglazen kunnen wij desgewenst voorzien van een blauw licht filter. Wie vaak achter de computer zit, graag en veel games speelt of voor het slapen gaan altijd nog een uurtje op de tablet naar zijn of haar favoriete serie kijkt, kan ook een aparte bril met dit type glazen aanschaffen.

Sportglazen

Sportbrillen hebben vaak sterk gekromde glazen om het gezicht en de ogen rondom optimaal te beschermen. Dergelijke glazen zijn ook op sterkte leverbaar. Een andere optie is een handige clip-in met glazen op sterkte die in een handomdraai in een sportbril geklikt kan worden.

De beste oplossing voor ú?

Samen met onze specialisten bepaalt u wat voor u de beste oplossing is

  • UV glazen
  • Blauw licht filters
  • Visuele training
  • Preventieve oogzorg
  • Myopie management

Kom langs in onze winkel en bespreek uw situatie
met één van onze optometristen.

Ogen zijn ons mooiste en meest ingenieuze zintuig waar we bovendien oneindig veel plezier van hebben. Desondanks gaan wij er nogal slordig mee om. Wij beschouwen het als onze missie de gezondheid van uw ogen te bewaken en ervoor te zorgen dat u onder alle omstandigheden optimaal ziet en uw ogen maximaal beschermt tegen schadelijke invloeden.

BY REYER LAFEBER

reyer-logo-200x50_white