0
  • Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Contactlenzen

Kies uw favoriete brillen en kom langs in onze winkel voor advies

Oneindig veel varianten contactlenzen

Contactlenzen zijn er in oneindig veel varianten. In het algemeen worden ze ingedeeld in twee categorieën. Flexibele of vormvaste lenzen enerzijds en zachte lenzen anderzijds. Vooral bij zachte lenzen is ook de vervangingstermijn een belangrijke factor. Samen met de contactlensspecialist bepaal je welke lenzen voor jouw ogen het meest geschikt zijn.

In het algemeen zien we dat kinderen op steeds jongere leeftijd met contactlenzen beginnen en dat ouderen er, mede door de komst van goede multifocale contactlenzen, er langer mee doorgaan. Zonder volledig te zijn bespreken we hier een aantal opties.

Vormvaste contactlenzen

Contactlensspecialisten werken graag met dit type lenzen omdat ze de sterkteafwijkingen optimaal corrigeren en in het algemeen voor weinig complicaties zorgen. Mits goed onderhouden en dagelijks gereinigd, kunnen ze wel twee jaar gebruikt worden.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte contactlenzen die je maximaal 1 maand draagt waarna je ze vervangt voor een nieuw en fris paar lenzen. Dat is nodig omdat zachte lenzen veel vocht bevatten en daarom gevoelig zijn voor vervuiling. Goed dagelijks onderhoud en tijdige vervanging zijn dus noodzakelijk. Niet alle sterkteafwijkingen kunnen met standaard zachte lenzen gecorrigeerd worden. Samen met de contactlensspecialist bespreek je de mogelijkheden voor jouw ogen.

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen die je slechts 1 dag draagt waarna je ze weggooit. De dag erna neem je twee nieuwe lenzen. Groot voordeel is dat je altijd schone frisse lenzen draagt en ze nooit hoeft schoon te maken. Daglenzen zijn ook heel geschikt om zo nu en dan te dragen en af te wisselen met een bril. Bijvoorbeeld alleen in het weekend of tijdens het sporten.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn vormvaste contactlenzen die je alleen ’s nacht draagt. Ze corrigeren je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag geen contactlenzen nodig hebt. Wij beschikken over speciale apparatuur en onze contactlensspecialisten hebben een speciale opleiding gevolgd om deze contactlenzen te kunnen aanpassen.

Multifocale contactlenzen

Ook contactlensdragers krijgen als ze ouder worden last van ouderdomsverziendheid of presbyopie. Een leesbril kan daarvoor een oplossing zijn maar er zijn tegenwoordig ook goede multifocale contactlenzen waarmee u veraf en dichtbij goed kunt zien.

De beste oplossing voor ú?

Samen met onze specialisten bepaalt u wat voor u de beste oplossing is

  • Vormvaste contactlenzen
  • Maandlenzen
  • Daglenzen
  • Nachtlenzen
  • Multifocale contactlenzen

Kom langs in onze winkel en bespreek uw situatie
met één van onze optometristen.

Ogen zijn ons mooiste en meest ingenieuze zintuig waar we bovendien oneindig veel plezier van hebben. Desondanks gaan wij er nogal slordig mee om. Wij beschouwen het als onze missie de gezondheid van uw ogen te bewaken en ervoor te zorgen dat u onder alle omstandigheden optimaal ziet en uw ogen maximaal beschermt tegen schadelijke invloeden.

BY REYER LAFEBER

reyer-logo-200x50_white