0
  • Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

VOOR DICHTBIJ

Kies uw favoriete brillen en kom langs in onze winkel voor advies

Wie dichtbij niet goed (meer) ziet heeft last van verziendheid of hypermetropie. Hypermetropie is het gevolg van een te kort oog waardoor het brandpunt van de invallende lichtstralen niet op het netvlies maar net erachter valt. Op het netvlies vormt zich daardoor slechts een onscherp beeld. Positieve brillenglazen, contactlenzen met de juiste plussterkte, implantlenzen of een ooglaserbehandeling zorgen ervoor dat het brandpunt weer exact op het netvlies valt waardoor u weer haarscherp kunt zien. Hoe sterk de correctie moet zijn bepalen we aan de hand van de oogmeting door een gediplomeerde en ervaren opticien of optometrist.

Wanneer ontstaat verziendheid?

Verziendheid komt veel voor maar wordt, zeker door jongeren, in eerste instantie vaak gecompenseerd door te accommoderen of simpel gezegd de oogspieren aan te spannen en de lens boller te maken. Dat kost echter wel energie en leidt op termijn vaak tot vermoeidheid, branderige ogen en hoofdpijnklachten. Bij ouderen neemt het accommodatievermogen langzaam af zodat er niet meer gecorrigeerd kan worden.

Komt verziendheid vaak voor?

Veel mensen hebben last van verziendheid maar camoufleren dat door bewust of onbewust te accommoderen, de krant wat verder weg te houden of iets verder van het beeldscherm af te gaan zitten. Een bezoek aan de opticien wordt vaak te lang uitgesteld.

De beste oplossing

Hypermetropie kan worden opgelost met een bril, contactlenzen, implantlenzen of een ooglaserbehandeling. Samen met onze specialisten bepaalt u wat voor u of uw kinderen de beste oplossing is. Realiseer u daarbij dat vooral kinderen de klachten vaak camoufleren door hun accommodatievermogen.

  • Bril met plusglazen
  • Contactlenzen met plussterkte
  • Implantlenzen met plussterkte

Kom langs in onze winkel en bespreek uw situatie
met één van onze optometristen.

Ogen zijn ons mooiste en meest ingenieuze zintuig waar we bovendien oneindig veel plezier van hebben. Desondanks gaan wij er nogal slordig mee om. Wij beschouwen het als onze missie de gezondheid van uw ogen te bewaken en ervoor te zorgen dat u onder alle omstandigheden optimaal ziet en uw ogen maximaal beschermt tegen schadelijke invloeden.

BY REYER LAFEBER

reyer-logo-200x50_white