0
  • Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

VOOR HET SPORTEN

Kies uw favoriete brillen en kom langs in onze winkel voor advies

Bij de meeste sporten is goed zien essentieel omdat ons reactievermogen voor 90% door ons zicht bepaald wordt. Bij snelheidsporten kan een fractie van een seconde het verschil maken en is oogbescherming al net zo belangrijk. Niet voor niets worden de ogen van topsporters tegenwoordig professioneel getest en gemonitord en wordt er veel aandacht besteed aan hun oog-hand coördinatie. Ook als u geen topsporter bent kunnen goed zicht en een optimale bescherming van uw ogen belangrijk bijdragen aan het plezier dat u aan uw sport beleeft.

Goed zien

Sporten doe je natuurlijk het liefst zonder montuur hoewel een beschermende sportbril bij veel sporten aan te raden is. Contactlenzen kan je dagelijks de hele dag dragen maar ook alleen tijdens het sporten gebruiken. Vooral daglenzen zijn daarvoor heel geschikt. Je zet ze voor het sporten in en erna gooi je ze gewoon weg. Wie liever geen contactlenzen draagt kan kiezen voor een ooglaserbehandeling of tijdens het sporten een speciale sportbril dragen.

Oogbescherming

Gelukkig dragen steeds meer sporters een bril om hun ogen tijdens het sporten te beschermen. Niet alleen tegen de zon maar juist ook tegen de wind die tranende ogen veroorzaakt en tegen beestjes, stofjes en andere zaken die het zicht anders zouden kunnen belemmeren. Voor brildragers kan zo’n bril ook met glazen op sterkte of met een speciale clip-in met glazen op sterkte geleverd worden.

Meer contrast

Bij de meeste goede sportbrillen is het mogelijk de lens of lenzen te verwisselen en ze aan te passen aan de weersomstandigheden. Tijdens de wintersport of op de fiets of mountainbike kiest u op een zonnige dag voor donkere lenzen die uw ogen optimaal beschermen tegen het felle licht van de zon en op een bewolkte dag voor gele of oranje glazen die op de piste of in een donker bos voor een beter contrast zorgen. Uiteraard beschermen beide types lenzen tegen schadelijke UV-straling. Ook bij het golfen kan de juiste lens voor meer contrast op de green zorgen en tijdens het zeilen kunnen gepolariseerde glazen hinderlijke schitteringen op het water voorkomen. De opties zijn legio en onze specialisten informeren u graag over alle mogelijkheden.

De beste oplossing

Samen met onze specialisten bepaalt u wat voor u de beste oplossing is

  • Sportbril
  • Contactlenzen
  • Ooglaserbehandeling
  • Implantlenzen
  • Beschermende sportbril
  • Beschermende sportbril met glazen op sterkte
  • Goggles

Kom langs in onze winkel en bespreek uw situatie
met één van onze optometristen.

brillen-image

Cliënt aan het woord

Marco Verhoef (55 jaar)

“Bij mijn eerste afspraak had ik direct een goed gevoel. Al mijn vragen werden op een prettige en duidelijke manier beantwoord. Toen na het uitgebreide onderzoek bleek dat een lensvervangende behandeling voor mij de beste oplossing was, heb ik niet getwijfeld. Ik werd goed geïnformeerd over wat ik als resultaat kon verwachten van de behandeling. Vlak voor de behandeling vond ik het best spannend, maar ik was goed voorbereid.

Ogen zijn ons mooiste en meest ingenieuze zintuig waar we bovendien oneindig veel plezier van hebben. Desondanks gaan wij er nogal slordig mee om. Wij beschouwen het als onze missie de gezondheid van uw ogen te bewaken en ervoor te zorgen dat u onder alle omstandigheden optimaal ziet en uw ogen maximaal beschermt tegen schadelijke invloeden.

BY REYER LAFEBER

reyer-logo-200x50_white