0
  • Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

VOOR KINDEREN

Kies uw favoriete brillen en kom langs in onze winkel voor advies

Juist kinderogen verdienen aandacht omdat kinderen eventuele zichtproblemen in eerste instantie gemakkelijk kunnen verbergen. Niet zelden verraden de schoolprestaties pas later dat er iets niet in orde is. Tijdige en regelmatige controles zijn verstandig. Het blijft vreemd dat we dat bij de tandarts heel vanzelfsprekend vinden maar een bezoek aan de opticien vaak veel te lang uitstellen. Bovendien zijn kinderogen kwetsbaar en is bescherming tegen zon en bijvoorbeeld blauw licht uit computers, tablets en smartphones aan te bevelen.

Verziendheid

Kinderen kunnen verziendheid vaak goed camoufleren door bewust of onbewust te accommoderen. Dat vergt echter wel energie en kan gemakkelijk tot hoofdpijn, branderige ogen of vermoeidheid leiden. Een simpele oogtest op school is meestal niet voldoende omdat uw kind met de nodige extra inspanning de letters op de leeskaart wel kan lezen. Mocht u twijfelen aan het zicht van uw kind, maak dan een afspraak met een van onze specialisten.

Bijziendheid

Bijziendheid ontwikkelt zich bij kinderen vaak tussen het 10e en 25ste jaar. De laatste jaren zien we echter een opvallende toename. Experts wijten die toename aan het feit dat kinderen te weinig buitenspelen en te veel met hun tablet of smartphone in de weer zijn om spelletjes te doen of filmpjes te kijken. Dat is slecht nieuws want myopie kan progressief zijn en in de loop van de tijd verslechteren. Hoge minsterktes kunnen op latere leeftijd tot ernstige complicaties leiden. Meer naar buiten en minder tijd op mobiele apparatuur of achter de computer zijn goede oplossingen maar soms niet afdoende. In voorkomende gevallen is Myopie Management noodzakelijk en kunnen we met een mix van maatregelen proberen de myopie te stabiliseren of terug te dringen.

Bescherming

Kinderogen zijn van nature kwetsbaarder dan de ogen van volwassenen. Dat komt omdat kinderen relatief grote pupillen hebben en nog weinig pigment in de ooglens. Juist daarom moeten ze goed beschermd worden tegen bijvoorbeeld schadelijke UV-straling en blauw licht uit computers, tablets en smartphones.

De beste oplossing

Samen met onze specialisten bepaalt u wat voor u en uw kinderen de beste oplossing is

  • Bril
  • Contactlenzen
  • Nachtlenzen
  • Zonnebril
  • Bril met blauw licht filter
  • Myopie Management

Kom langs in onze winkel en bespreek uw situatie
met één van onze optometristen.

Ogen zijn ons mooiste en meest ingenieuze zintuig waar we bovendien oneindig veel plezier van hebben. Desondanks gaan wij er nogal slordig mee om. Wij beschouwen het als onze missie de gezondheid van uw ogen te bewaken en ervoor te zorgen dat u onder alle omstandigheden optimaal ziet en uw ogen maximaal beschermt tegen schadelijke invloeden.

BY REYER LAFEBER

reyer-logo-200x50_white