0
  • Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

VOOR VERAF EN DICHTBIJ

Kies uw favoriete brillen en kom langs in onze winkel voor advies

Vrijwel iedereen krijgt op latere leeftijd last van leeftijdsverziendheid of presbyopie. De ooglenzen verliezen hun flexibiliteit en kunnen niet voldoende meer scherpstellen om dichtbij goed te zien. U merkt het omdat u steeds meer moeite krijgt met lezen of bijvoorbeeld op uw beeldscherm kijken. Een leesbril lost het probleem op maar als u al brildragend bent is dat geen handige oplossing, aangezien u dan steeds moeten wisselen van bril. U kunt dan beter kiezen voor een bril met multifocale brillenglazen, contactlenzen of implantlenzen. Hoe sterk de correctie moet zijn bepalen we aan de hand van de oogmeting door een gediplomeerde en ervaren opticien of optometrist.

Wanneer ontstaat leeftijdsverziendheid?

Leeftijdsverziendheid ontstaat meestal op 40 tot 45-jarige leeftijd als uw ogen niet flexibel genoeg meer zijn om voldoende te kunnen accommoderen. Die inspanning kost steeds meer energie en kan tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies leiden.

Komt leeftijdsverziendheid vaak voor?

Presbyopie is een ouderdomsverschijnsel waar we allemaal mee te maken krijgen en dat we niet kunnen voorkomen. In de praktijk stellen veel mensen een bezoek aan de opticien te lang uit en proberen ze hun klachten te camoufleren of op te lossen door de krant of een boek verder van zich af te houden.

De beste oplossing

Presbyopie kan worden opgelost met een bril, contactlenzen of implantlenzen. Samen met onze specialisten bepaalt u wat voor u de beste oplossing is

  • Leesbril
  • Bril met multifocale glazen
  • Contactlenzen
  • Implantlenzen

Kom langs in onze winkel en bespreek uw situatie
met één van onze optometristen.

brillen-image

Cliënt aan het woord

Marco Verhoef (55 jaar)

“Bij mijn eerste afspraak had ik direct een goed gevoel. Al mijn vragen werden op een prettige en duidelijke manier beantwoord. Toen na het uitgebreide onderzoek bleek dat een lensvervangende behandeling voor mij de beste oplossing was, heb ik niet getwijfeld. Ik werd goed geïnformeerd over wat ik als resultaat kon verwachten van de behandeling. Vlak voor de behandeling vond ik het best spannend, maar ik was goed voorbereid.

Ogen zijn ons mooiste en meest ingenieuze zintuig waar we bovendien oneindig veel plezier van hebben. Desondanks gaan wij er nogal slordig mee om. Wij beschouwen het als onze missie de gezondheid van uw ogen te bewaken en ervoor te zorgen dat u onder alle omstandigheden optimaal ziet en uw ogen maximaal beschermt tegen schadelijke invloeden.

BY REYER LAFEBER

reyer-logo-200x50_white