0
  • Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

VOOR VERAF 

Kies uw favoriete brillen en kom langs in onze winkel voor advies

Wie in de verte niet goed (meer) ziet heeft last van bijziendheid of myopie. Myopie is het gevolg van een te lang oog waardoor het brandpunt van de invallende lichtstralen niet op het netvlies maar net ervoor valt. Op het netvlies vormt zich daardoor slechts een onscherp beeld. Negatieve brillenglazen, contactlenzen met de juiste minsterkte, implantlenzen of een ooglaserbehandeling zorgen ervoor dat het brandpunt weer exact op het netvlies valt waardoor u weer haarscherp kunt zien. Hoe sterk de correctie moet zijn bepalen we aan de hand van de oogmeting door een gediplomeerde en ervaren opticien of optometrist.

Wanneer ontstaat bijziendheid?

Bijziendheid ontwikkelt zich meestal tussen het 10e en 25ste jaar. Kinderen merken het op school waar ze het schoolbord niet meer kunnen lezen of thuis als de ondertiteling op de televisie een beetje wazig wordt. Vaak proberen ze het zelf te corrigeren door met hun ogen te knijpen.

Wat is de oorzaak van bijziendheid?

Er zijn aanwijzingen dat bijziendheid erfelijk is. De laatste tijd zien we echter een sterke toename van bijziendheid bij kinderen. Deskundigen wijten dat aan het feit dat kinderen te weinig buitenspelen en te veel op hun smartphones of tablets kijken of spelletjes doen. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben want hoge myopie kan op latere leeftijd tot ernstige complicaties en zelfs blindheid leiden. Om dat te voorkomen bieden wij in voorkomende gevallen bij kinderen myopie management aan.

Komt bijziendheid vaak voor?

Traditioneel heeft zo’n 30% van de Nederlandse bevolking last van bijziendheid maar dat percentage neemt de afgelopen jaren sterk toe.

De beste oplossing

Myopie kan worden opgelost met een bril, contactlenzen, implantlenzen of een ooglaserbehandeling. Bij kinderen is myopie management soms gewenst. Samen met onze specialisten bepaalt u wat voor u of uw kinderen de beste oplossing is.

  • Bril met minglazen
  • Contactlenzen met minsterkte
  • Implantlenzen met minsterkte
  • Ooglaserbehandeling
  • Myopie Management

Kom langs in onze winkel en bespreek uw situatie
met één van onze optometristen.

brillen-image

Cliënt aan het woord

Marco Verhoef (55 jaar)

“Bij mijn eerste afspraak had ik direct een goed gevoel. Al mijn vragen werden op een prettige en duidelijke manier beantwoord. Toen na het uitgebreide onderzoek bleek dat een lensvervangende behandeling voor mij de beste oplossing was, heb ik niet getwijfeld. Ik werd goed geïnformeerd over wat ik als resultaat kon verwachten van de behandeling. Vlak voor de behandeling vond ik het best spannend, maar ik was goed voorbereid.

Ogen zijn ons mooiste en meest ingenieuze zintuig waar we bovendien oneindig veel plezier van hebben. Desondanks gaan wij er nogal slordig mee om. Wij beschouwen het als onze missie de gezondheid van uw ogen te bewaken en ervoor te zorgen dat u onder alle omstandigheden optimaal ziet en uw ogen maximaal beschermt tegen schadelijke invloeden.

BY REYER LAFEBER

reyer-logo-200x50_white