Plaatsing tips Hedera Hibernica

De Hedera Hibernica is een grootbladige klimop soort. Deze glanzende groene bladeren blijven ook in de winter aan de plant. Zo heb je het hele jaar door een groene tuin. Maar hoe kun je deze plant het beste gebruiken en verzorgen?

De Hedera Hibernica is een plant die je kan gebruiken als klimplant, maar ook als bodembedekker is deze geschikt. Als klimplant moet je er rekening mee houden dat deze zeker 10 meter hoog kan worden. Maar ook dat wanneer je deze bijvoorbeeld tegen een muur aan laat groeien, je na het verwijderen altijd resten over houdt van de wortels. Als je de Hedera Hibernica gebruikt als bodembedekker zal er snel een dicht tapijt ontstaan. Hierdoor ontstaat de kans dat deze klimop andere planten zal overwoekeren, het is daarom belangrijk om op tijd te zijn met het snoeien.

Het snoeien van de Hedera Hibernica gebeurt het best in het voorjaar of begin van de zomer. Houd hierbij wel rekening met de groei die je wilt bereiken, want als je te veel snoeit kan dat er voor zorgen dat de Hedera Hibernica minder uitbundig gaat groeien. Bij het snoeien is het belangrijk dat je alleen de uitlopers knipt en de hoofdtakken met rust laat.

Het maakt voor deze plant niet heel veel uit waar deze gepoot wordt. Dit kan een plek in de zon en in de schaduw zijn. Ook het hele jaar door kan deze gepoot worden, tenzij de temperatuur onder het vriespunt is gekomen.

Als jij graag deze klimop plant wilt kopen, kun je online kijken bij het assortiment van Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Postmus’ vloertegels: Een revolutie in buitenruimtes

De Nederlandse bedrijf Postmus, gevestigd in Nijmegen, heeft een revolutie veroorzaakt in de buitenruimtes met hun innovatieve vloertegels. Deze tegels…

Lentebloemenpracht: Combineer voorjaarsbollen en Narcissen

De lentekriebels zijn weer begonnen! De zon schijnt, het weer wordt steeds warmer en buiten is alles in bloei. Met…

Welke Loungeset past het beste bij mijn tuin?

Als je op zoek bent naar een manier om je tuin of terras aan te kleden, dan is het kiezen…

Zo onderhoud je de amaryllisbol

Een amaryllis is een echte winterbloeier, maar ook die raakt een keertje uitgebloeid. Wat doe je dan? Veel mensen gooien…