Zo onderhoud je de amaryllisbol

Een amaryllis is een echte winterbloeier, maar ook die raakt een keertje uitgebloeid. Wat doe je dan? Veel mensen gooien de bol gewoon weg en kopen het volgende jaar weer een nieuwe. Dat is niet nodig, omdat een amaryllis ook kan worden overgehouden. Dat is natuurlijk leuk omdat je voor de moeite wordt beloond met een amaryllis die vele jaren schitterend bloeit. De amaryllisbol kan ook in de tuin geplant worden, maar is een echte droogbloeier. Dat maakt deze plant uitermate geschikt om er in de huiskamer mee te pronken. Dat kan zonder aarde in bijvoorbeeld een vaas. Maar er zijn ook bollen te koop in wax. Zo’n creatieve laag van wax levert echt bijzondere resultaten op. Het verzorgen van een amaryllis is beslist niet moeilijk. De amaryllis verwacht maar bijzonder weinig onderhoud.

De amaryllis na de bloei
Hoe de amaryllis onderhouden na de bloei? De bloem van de amaryllis blijft lang mooi, maar na de bloei blijft er alleen een groene stengel over. Dan is het moment aangebroken om in actie te komen. De stengel onttrekt namelijk nog steeds energie aan de amaryllisbol. Daarom moet je de steel wegsnijden tot ongeveer 2 centimeter boven de bol. Doe dat snel en zorgvuldig met een scherp mes. Beschadig de bladeren die er zijn niet. Die zorgen middels fotosynthese voor energie. Deze heeft de bol nodig om volgend jaar weer te kunnen bloeien. De amaryllisbol plaats je gewoon in de tuin als de stengel is verwijderd. Maar een pot op het balkon of terras is ook geen probleem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Verrijk Uw Tuin met Laurierkers en Japanse Hulst: Tips en Voordelen

Een prachtige, groene tuin begint met de juiste planten. Twee veelzijdige en aantrekkelijke opties voor elke tuin zijn de laurierkers…

Postmus’ vloertegels: Een revolutie in buitenruimtes

De Nederlandse bedrijf Postmus, gevestigd in Nijmegen, heeft een revolutie veroorzaakt in de buitenruimtes met hun innovatieve vloertegels. Deze tegels…

Lentebloemenpracht: Combineer voorjaarsbollen en Narcissen

De lentekriebels zijn weer begonnen! De zon schijnt, het weer wordt steeds warmer en buiten is alles in bloei. Met…

Welke Loungeset past het beste bij mijn tuin?

Als je op zoek bent naar een manier om je tuin of terras aan te kleden, dan is het kiezen…